2019-2020

MAIJS

Atestātu izsniegšana 9.p2, 9.k2, 9.a un 9.b klašu un kursu audzēkņiem.

 

MARTS – MAIJS

Attālināta mācīšanās. Visi cītīgi strādā – gan bērni, gan skolotāji. Mēs varam, un mums izdodas!

 

FEBRUĀRIS

28.februāris. Gaismas pamatskolā notika ikmēneša aktivitātes, kas saistītas ar latviešu tradīcijām – maskošanos. Pasākumā piedalījās visi skolas skolēni un skolotāji. Organizēja skolotāja Anita.

5.februāris – dzijas balle ar jautrām izdarībām.

 

JANVĀRIS

31.janvārī Gaismas pamatskolā notika radošā aktivitāte “No dzijas līdz cimdam”. Skolēniem bija iespēja piedalīties dažādās, atbilstoši viņu spējām un prasmēm, stacijas. Dažiem skolēniem bija iespēja būt par stacijas vadītājiem – PALDIES Aivai, Danielam, Markam, Adrianam un Mārtiņam! Paldies skolotājiem par atbalstu un palīdzību! Pasākums bija interesants!

Ciemiņi – lieli un maziņi – no Salaspils priecēja Gaismas pamatskolas skolēnus ar savu sagatavoto  koncertprogrammu.

Konkurss “Jaunais pavāriņš” Upesgrīvas pamatskolā 29.janvārī. Nominācija – “Oriģinālākā kūkas forma”. Simpātiju balva – zelta karote. Piedalījās PP2 un PP 3.

 

 

DECEMBRIS

4.decembris – pasākums “Gaidot Ziemassvētkus”.

5.decembris – dalība Speciālās Olimpiādes deju sacensībās Valgā, Igaunija.

5.decembris – fonda “Nāc līdzās” koncerta priekšnesumu mēģinājums Rīgas Kinostudijā.

“Nāc līdzās” koncerta priekšnesumu mēģinājums Rīgas Kinostudijā

 

 

 

 

 

 

 

6.decembris – skolēnu radošās aktivitātes piektdienā.

10.decembris – programmas “Latvijas skolas soma” pasākums – leļļu izrāde par Ķiplociņa piedzīvojumiem Burvju karaļvalstī.

Jautru piedzīvojumu muzikāls stāsts par Ķiplociņa dēkām pie Austrumu Burvjiem. Ķiplociņš vēlas uzburt labāku pasauli – bez naida un varmācības. Draugs Kamielēns Ķiplociņu aizved pie visiem Burvjiem pēc kārtas, taču arī viņu zemē nav „kārtības”.

Ir aizmirsti galvenie buramvārdi – lūdzu, paldies.

Ķiplociņš visādu pārpratumu un piedzīvojumu rezultātā tos uzzina un kopā ar skatītājiem mācās šos burvju vardiņus  pielietot.

Izrādē skartās tēmas –

– kāpēc jāglābj pasaule…

– arī burvjiem ir trūkumi…

– kuri ir galvenie burvju vārdiņi, kad tie jālieto.

 

Pavisam izrādē darbojas 9 roku lelles:

Lomās – Ķiplociņš, Kamielēns, Īstais Burvis, Burvis – Solītājs, Viltīgā Čūska-Čūskiņa, Raganiņa – Burve, Gudrā Galva, Sliktais Dinozaurs, Vardīte.

Visas balsis tekstos un dziesmās – dzīvajā skanējumā izpilda  Rikko. Instrumentālie pavadījumi – ierakstīti skaņu ierakstu studijā „Smaidas”.

Bērniem ļoti patika izrāde. Viņi aktīvi līdzdarbojās Ķiplociņa piedzīvojumu gaitās, iesaistoties notikumos – dziedāja līdzi, izpildīja dažādas kusības un vingrojumus, attēlojot Čūsku, Vardīti, Kamieli. Pēc izrādes varējām apskatīt leļļu tēlus un samīļot tos.

Īpašs prieks par izrādi bija tiem skolēniem, kas sava veselības stāvokļa dēļ nevar apmeklēt tos pasākumus, kas notiek ārpus skolas. Izrāde skolas telpās deva iespēju visiem skolēniem iekļauties programmā „Latvijas skolas soma.”

10.decembris – skolas koris piedalās labdarības koncertā Mežciema pansionātā.

5.- 11.decembris – skolēni apmeklēja Ziemas svētku pasākumu  Latvijas Dabas muzejā.

12.decembris – piedalīšanās izstādē PASAULE AP MANI.

Gaismas skolā ciemiņi no pamatskolas Rīdze. Paldies viņiem par priecīgajiem mirkļiem!

Piparkūku rotāšana.

 

NOVEMBRIS

10.novembris – LĀČPLĒŠA dienu godinot, svecīšu aizdegšana laukumā pie valsts karoga.

13.novembris – programmas “Latvijas skolas soma” pasākums Olaines Novadpētniecības un mākslas muzejā par 1.pasaules kara cīņām, par kareivju ikdienas dzīvi ierakumos.

14.novembris – svinīgais pasākums “Mana krāsainā Latvija.” Literāri muzikāls uzvedums, balstoties uz I.Ziedoņa “Krāsainajām pasakām.”

20.-21.novembris – florbola sacensības skolā.

28.novembris. Gaismas skolas jaunieši kopā ar savu sporta skolotāju Svetlanu Kaļistratovu izcīnija 2.vietu Republikā florbolā. Tukuma novada Irlavas sporta namā notika kārtējās LSO sacensības florbolā līdz 15 g. veciem sportistiem. Sacensībās piedalījās 11 komandas no Dzelzavas, Tukuma, Smiltenes, Padures, Spāres, Liepājas, Bērzupes, Rīgas, Pamūšu, Jūrmalas un Gaismas skolām.

Vispirms komandas salozēja divās apkšgrupās un tika izspēlētas divizionēšanas spēles, noskaidrojot komandu sadalījumu divīzijās. Pēc tam notika spēles divīzijās, ņemot līdzi savstarpējo spēļu rezultātus divizionēšanā

Florbola sacensības

 

 

 

 

 

 

26.novembris – programmas “Latvijas skolas soma” pasākums – izrādes “Brīnumu laiks” apmeklējums Nacionālajā bibliotekā.

 izrādes “Brīnumu laiks” apmeklējums

 

 

 

 

 

Novembris, decembris – pavāru palīgu un 9. klašu profesionālās ievirzes pasākums – kopīgā nodarbība “Sviestmaižu gatavošana”, “Piparkūku cepšana”. Tā arī kompetenču izglītības ietvaros novadītas mācību stundas, kā arī karjeras veidošanas pamatprasmju apguves nodarbības.

28.novembris – “Ābeces svētki” 1.-4.klašu skolēni dodas ciemos uz Burtiņu karaļvalsti.

 

OKTOBRIS

18.oktobrī – radošo aktivitāšu piektdiena

17.oktobris –  Rīgas 5. pamatskolā – attīstības centrā notika starptautisks konkurss “Protu, varu, daru” izglītojamajiem ar attīstības traucējumiem.Konkursā piedalījās 11 komandas.  No Gaismas pamatskolas piedalījās četri izglītojamie, kuri apgūst profesionālo pamatizglītību ēdināšanas pakalpojumu programmā. Gaismas pamatskolas komanda konkursā izcīnīja trešo vietu.

16.oktobris – projekta “Latvijas koki” prezentācija

14.oktobris – Skolas kross

10. oktobris. Atgriezāmies mājās ar pelnīto 2. vietu Republikā! Skolas futbola komandas izlasē Mareks Silkāns, Roberts Undzēns, Jānis Laizāns, Jānis Grīnvalds, Artis Jansons un Deivids Kozlovskis. Komandas trenere Svetlana Kaļistratova.

9.oktobris – programmas “Latvijas skolas soma” pasākums – VEF Kultūras pils, VEF muzejs un Rīgas mūzikas novirziena skolu koncerta “Rīgas crescendo” apmeklējums.

8.oktobris – VINNIJS PŪKS UN DRAUGI

 

SEPTEMBRIS

25.septembris – Salaspils kultūras nama cirka studija “Arlekīns”

20.septembris – Olimpiskā diena

19.septembris – Maizes diena

7.-8. septembris. Starptautiskās sporta spēles “Mēs varam” Vamierā.

2. septembris. Jaunā mācību gada 1.diena!