2017-2018

MAIJS

Mācību gada noslēgums, 9.klases un profesionālās pamatizglītības programmas “Ēdināšanas pakalpojumi” audzēkņu izlaidums.

17.maijā – vieglatlētikas sacensības Cēsīs.

16.maijā – ar nelielu koncertu devāmies uz Baldones bērnu aprūpes centru iepriecināt bērnus un audzinātājus.

viesojamies Baldones VSAC

10.maijā – vieglatlētikas sacensības Rīgā.

APRĪLIS

25.aprīlī devāmies uz Palsmanes kultūras namu, lai piedalītos Latvijas speciālo izglītības iestāžu deju festivālā „Deju pietura Palsmanē”. Festivālu organizēja Palsmanes internātpamatskola. Uz Palsmanes kultūras nama skatuves tika izdejotas gan tautiskās dejas, gan mūsdienu un balles dejas. Savu dejotprasmi demonstrēja deviņu speciālo izglītības iestāžu dejotāji.

19.aprīlī Rīgas 5. internātpamatskola – attīstības centrs sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi rīkoja Teātra festivālu bērniem ar speciālām vajadzībām “Mēs varam!” Piedalījāmies ar izrādi “Zelta zivtiņa”.

5.aprīlis – dalība integratīvās mākslas festivālā “Nāc līdzās!” Lielkoncertā VEF Kultūras pilī. Uz skatuves kāpa ap 350 lielu un mazu māksliniecisko pramju rādītāju gan dziesmās, gan dejās, gan kustību teātros, gan dzejā. Gandrīz visi no viņiem bija bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām no dažādām Latvijas pusēm – no Daugavpils, Valmieras, Liepājas, Kuldīgas, Aizputes un citām vietām, un, protams, pašas Rīgas. Aizskatuvē īkšķus turēja viņu skolotāji, vecāki  un atbalstītāji. (fotogrāfijas – http://www.naclidzas.lv)

MARTS

26.-29. marts projektu nedēļa “Latvija Eiropas valstu saimē”.

21.martā koncertlekcijā „Latvijas simtgade manas dzimtas stāstos”

21.martā reģionālais festivāls “Nāc līdzās Vidzemē!”.

 

FEBRUĀRIS

1. februārī badmintona sacensības  Salaspilī.

14. februārī tikšanās ar policijas pārstāvjiem un Runci Renāru – pārrunas par drošību ziemā.

14. februārī Valentīndienas pasākums internātā – grupu sagatavotās aktivitātes. Visu mēnesi skolā darbojās Valentīndienas draugu pasts.

15. februārī lieliski startējām Speciālās Olimpiādes sacensības peldēšanā Rīgā. Mūsu skolas peldētājiem 13 dažāda kaluma medaļas!

15. februārī dzejas pēcpusdiena kopā ar skolotājiem, kas raksta dzejoļus…..

21. februārī Meteņu aktivitātes pie ugunskura – ragaviņu vilkšanas sacensības, pankūku ķeršana, zīlēšana ar zābaku un skrējiens apkārt skolai – jautri pavadīta pēcpusdiena!

22. februārī – pēdējais zvans pavāru palīgu kursam. Viņus gaida profesionālā prakse dažādos ēdināšanas uzņēmumos. Lai veicas, pierādot savas apgūtās zināšanas mācību laikā!

 

JANVĀRIS

31. janvāris – barikāžu dienu atcerei veltīts pasākums

24. janvāris – skolas Jaungada karnevāls “Pasaku valstībā”

Stopiņu novada draudzības peldēšanas sacensības

DECEMBRIS

Skolas Ziemassvētku pasākums “Zelta atslēdziņa”

12. decembrī skolā ciemiņi no Bērnu bāreņu fonda. „Šī diena bija viena no laimīgākajām manā dzīvē!”, „Man patika lidot uz zirga!” – tādus vārdus varēja dzirdēt Gaismas internātpamatskolas klasēs un gaiteņos 12. decembrī pēc brīnišķīga pasākuma, kuru skolēniem sarūpēja LBBF vadītājs Kaspars Markševics ar savām palīdzēm Lāsmu Vasiļjevu un Ināru Blauu. Kaut arī diena neliecināja par sniega tuvošanos un Ziemassvētku gaidīšanas laiku, Gaismas internātpamatskolā virmoja svētku noskaņojums. Skolēni baudīja siltu zupu, kuru uz atklātas uguns pagatavoja viens no Latvijā populārākajiem šefpavāriem Artis Upners un ģimenes restorāna Hercogs Mārupe īpašnieks Andris Rūmītis. Vislielākais pārsteigums un iepriecinājums bija iespēja katram bērnam izjāt ar zirgiem no zirgu fanu kluba „Īriss”.  Mīļš paldies no visa Gaismas internātpamatskolas kolektīva par Ziemassvētku sajūtas radīšanu!

NOVEMBRIS

Esam stipri kā Lāčausis – sporta aktivitātes “C” grupas skolēniem, Lāčauša kross ar fotoorjentēšanos tuvākajā apkārtnē.

OKTOBRIS

17. oktobris – Dabas orķestris. Rudens ienāca skolā ar smaržu, skaņām un īpašo noskaņu.

17. oktobris – svētku pica. Paldies Latvijas Bērnu bāreņu fondam un jaukajiem “Picu darbnīcas” darbiniekiem par iespēju katram Gaismas skolas skolēnam baudīt garšīgu picu!

5. a klases skolēni mācījās par augļiem un dārzeņiem. Dārzeņus grieza un degustēja, svaigus un vārītus. No sagrieztajiem dārzeņiem gatavoja salātus. Arī no augļiem tapa salāti – tikai saldie! Gardi gan!

Spēles un degustēšana palīdzēja iepazīt tik dažādos dārzeņus. Paldies komerczinību klases skolēniem un viņu skolotājām!

Ražas izstāde skolas foajē

5. oktobris – “Pa garās pupas zariem ceļā uz Latvijas simtgadi”

SEPTEMBRIS

Rudens kross Lielplatonē

22. septembris – “Olimpiskā diena 2017”

19. septembris – rudens kross

19. septembris – ekskursija uz Rīgas Motormuzeju

9.-10. septembris – starptautiskās sporta spēles „Mēs Varam!” Valmierā

4. septembris – Labo sajūtu laboratorijas pasākums “Vasariņa pagājusi, laiks nu iet uz skolas pusi!”

1. septembris – Zinību diena!