2015-2016

MAIJS

27. maijs – mācību gada noslēguma pasākums, izlaidums.

18. maijs – 7. un 8. klašu skolēnu mācību ekskursija uz Jaunpili, Lielo Ķemeru tīreļa laipu un Pūres Šokolādes muzeju.

12. maijs – Stopiņu novada internāta pamatskolu audzēkņu sacensības peldēšanā Ulbrokas sporta kompleksa peldbaseinā. Kopā no Upesleju un Gaismas skolām piedalījās 60 peldētāji dažādās vecuma grupās. Gaismas skolas peldētāji uz skolu atveda 13 medaļas – 6 zelta, 4 sudraba un 3 bronzas!

11. maijs – viesojāmies sociālās aprūpes centrā “Baldone”. Bērni ar patiesu prieku sniedza koncertu ar dažādiem priekšnesumiem – dziedāja, dejoja, skaitīja dzejoļus, spēlēja ritma instrumentus, kā arī prezentēja savu projektu nedēļas ietvaros izveidoto filmu, kas balstīta uz pasakas “Lapsa māca vilku zvejot” motīviem.

 

APRĪLIS

28. aprīlis – teātra izrāde “Sunītis un kaķītis”.

Zaļā diskotēka.

Lielā pavasara talka.

12. aprīlis – filmu studijas „Animācijas Brigāde” leļļu filmu programmas „AB Ceļojums” viesošanās Gaismas skolā.

Latvijas leļļu filmu studija „Animācijas Brigāde” saviem skatītājiem dāvināja jaunāko filmu rogrammu „AB Ceļojums”. Pasākuma laikā skatītājiem bija iespēja noskatīties jaunākās latviešu leļļu animācijas filmas – gan pēc Margaritas Stārastes darbu motīviem veidotās „Sārtulis” un „Kraukšķītis” (režisore Dace Rīdūze, gan seriāla „Avārijas Brigāde” sērijas, kur slavenie Sīlinks, Poteriks un Bembelāts dodas uz Eiropu – „Vāsa” un „Korrida” (režisors Jānis Cimmermanis). Programmā iekļauta arī daudzviet pasules kinofestivāos godalgotā režisora Ēvalda Lāča filma”Eži un Lielpilsēta”, gan Māra Brinkmaņa jaunākā filma ”Meža sargi”. Kino pasākuma laikā ikvienam bija iespēja tikties ar filmu veidotājiem, uzzināt, kā top lelles, kā tās atdzīvojas uz ekrāna un citus leļļu filmu tapšanas noslēpumus.

 

MARTS

Projektu nedēļa – Latvijas dzīvnieki.

Projektu nedēļas noslēguma pasākums.

10. marts – dalība „Nāc līdzās” reģionālajā festivālā Jelgavā.

 

FEBRUĀRIS

18. februāris – speciālo skolu slēpošanas sacensības Priekuļos.

 

17. februāris – Meteņu pārģērbšanās, draiskulības, sporta sacensības un launags pie ugunskura Gaismas skolā.

 

11. februāris – Rīgas atklātās starptautiskās peldēšanas sacensības .

 

3. februāris – Getliņi EKO pārstāvju vadītā nodarbība ’’Dzīvo zaļi – patērē ar prātu”.

 

JANVĀRIS

20. janvāris – barikāžu atceres pasākums Gaismas skolā.

 

11. janvāris – Rīgas mūzikas internātvidusskolas koncerts “Mūzikas pasaulē”.

 

5. janvāris – muzikāli literāra uzveduma “Sprīdīša ceļojums uz Laimīgo zemi!” atkārtota izrāde.

 

DECEMBRIS

18. decembris – muzikāli literārs uzvedums “Sprīdīša ceļojums uz Laimīgo zemi!”

 

3. decembris – pieņemšana pie Latvijas Valsts prezidenta

Valsts prezidents Raimonds Vējonis ceturtdien, 3. decembrī, tiekoties ar Latvijas Speciālās Olimpiādes dalībniekiem, pateicās par sportistu uzņēmību, uzdrīkstēšanos un Latvijas vārda nešanu pasaulē.

“Dzīvē ikvienam ir vajadzīgs mērķis! Jūsu mērķi ir ļoti augsti, jo ar lepnumu pārstāvat mūsu valsti pasaulē. Paldies gan Jums par darbu, ko darāt ik dienu, gan Jūsu ģimenes locekļiem, kas ir galvenie atbalstītāji, lai Jūs nokļūtu uz sacensībām un sasniegtu teicamus rezultātus! Valsts diemžēl ne vienmēr spēj šo atbalstu nodrošināt, taču atbalsts vajadzīgs ne tikai prēmiju veidā pēc uzvarām, bet ik katru dienu, lai sasniegtu labu rezultātu,” sacīja Valsts  prezidents, tiekoties un uzrunājot Latvijas Speciālās Olimpiādes dalībniekus.

 

 

2. decembris – orientējošs skrējiens “Ķer sniegpārsliņu!”

Šī pasākuma video adrese.

 

NOVEMBRIS

13. novembrī Olimpiskajā centrā Rīgā dalība bērnu un jauniešu ar invaliditāti sporta festivālā „Nāc un sporto sev par prieku!”

 

Lāčplēša diena Gaismas skolā

Lāčplēša dienas koncerts

 

OKTOBRIS

Oranžā mēneša noslēgums – oranžā diskotēka

 

SEPTEMBRIS

23. septembris – rudens kross

 

22. septembris – zaļā stunda “Rainim – 150”. Gaismas skolas skolēni godu Raiņa 150 gadu jubilejai deklamēja rakstnieka dzeju, dziedāja M. Brauna un R. Paula dziesmas ar Raiņa vārdiem, stāstīja par Raiņa dzīves gaitām.

 

1. septembris – Zinību diena!