Aizraujošs ceļojums – mācību ekskursija

Šī gada 18. maijā Gaismas internātpamatskolas 7. un 8. klašu skolēniem radās iespēja braukt ļoti interesantā mācību ekskursijā! Mēs apmeklējām Jaunpils pili. Tur, ļoti jaukas gides pavadījumā izjutām Jaunpils pils viduslaiku gaisotni un ekskursijas beigās īsta lielgabala šāviena skaņu!

Tālāk mēs devāmies uz Lielo Ķemeru tīreļa laipu, kura ir populārākais apskates objekts Ķemeru nacionālajā parkā. Tā ļauj iepazīt cilvēka darbības neskartu augsto sūnu purvu.
Lielais Ķemeru tīrelis ir viens no lielākajiem sūnu purviem Latvijas piekrastē. Tā platība ir 5000 ha. Purva vecums ir ap 8000 gadu. Tam ir raksturīgs iegarenu ezeriņu jeb akaču labirints, kas tam piešķir īpašu ainaviskumu.

Un mūsu mācību ekskursijas noslēgumā pateicoties Latvijas bērnu bāreņu fondam mums bija iespēja bez maksas apmeklēt Pūres Šokolādes muzeju, kur mēs iepazināmies ar šokolādes tapšanas tradīcijām, izdzīvojām saldo gardumu izgatavošanas procesu un uzzinājām laimes recepti! Paldies Latvijas bērnu bāreņu fondam un Kasparam Markševicam!
Mūsu skolas 7. klases audzēkņi uzdāvināja Pūres šokolādes darbiniekiem savu paštaisītu glezniņu ar pašu izdomāto dizainu mūsu sapņu končām “Vasaras prieku garša”.

Skolotāja Olga